Sākums > Receptes > Deserti

Galettes bretonnes (bretanjas galetes)

2006. gada 23. oktobris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
30 min
1. Sviestam ļauj lēnam sasilt līdz istabas temperatūrai.
2. Lai cepumi būtu pareizi - mīklu nedrīkst putot vai pārāk labi mīcīt.
3. Sviestu sajauc ar cukuru, iejauc olu dzeltenumus, pievieno nesijātus miltus, sajauc.
4. Mīklu liek uz pārtikas plēves, pārklaj ar plēvi, izrullē 1 cm biezu, liek ledusskapī dzesēties vismaz 1 stundu, vēl labak uz diennakti.
5. Cepeškrāsni sakarsē uz 150-160 grādiem.
6. Uz plāts uzklāj cepamo papīru. No mīklas ar formiņu izgriež cepumu un ar visu formiņu liek uz plāts. Cepumus pārziež ar olas dzeltenumu, ar dakšiņu krusteniski ievelk vieglu musturu.
7. Cep apm. 20 minūtes ar visu formiņu, tad uzmanīgi noņem formiņas, cep vēl 5..10 minūtes.
8. Gatavus cepumus labi atdzesē. Visgaršīgāki tie ir trešajā dienā.
9. Mīklai var pievienot nedaudz (!) dabīgo vaniļu vai rumu. Svarīgi, lai šos aromatus nevaretu izgaršot.
10. Mīkla ir labi pagatavota, ja cepumi nav vienmērīgi, bet gan drusku kārtaini.
11. Cepumiem jābūt viegli sāļiem.
Uz augšu