Sākums > Receptes > Deserti

Ķiršu gardums bādenes gaumē

2006. gada 23. oktobris
Foto: Anete
Pagatavošana
90 min
1. Maizītēm norīvē garoziņu, sagriež tās gabaliņos un aplej ar karstu pienu. Atstāj ievilkties uz pusstundu.
2. Olas dzeltenumu sakuļ ar sviestu, kanēli un sarīvētu citrona miziņu. Pievieno maizītēm.
3. Ķiršus (vēlams bez kauliņiem) pievieno masai.
4. Olbaltumus sakuļ kopā ar vaniļas cukuru stingrās putās un uzmanīgi iecilā masā.
5. Liek ietaukotā veidnē, pārber ar norīvēto maizes garozu, kas sajaukta ar kanēli, pārkaisa ar sviesta piciņām.
6. Cep 180-200 grādos apmēram 50-60 min.
7. Var ēst gan siltu gan aukstu ar vaniļas mērci.
8. Pēc vēlēšanās var pievienot arī rumā izmērcētas rozīnes un apkaisīt ar mandeļu plāksnītēm!
Uz augšu