Sākums > Receptes > Uzkodas

Ženēvas siera pīrāgs

2006. gada 21. oktobris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
40 min
1. Lapas sasmalcina un blanšē (apmēram 30 sekundes). Atdzesē . Atsevišķi sajauc biezpienu un olas. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Sieru sagriež salmiņos, pievieno sagatavotajam biezpienam. Tālāk pusi no siera-biezpiena masas sajauc ar atdzisušajām lapām. Cepjamo veidni ieeļļo. Vienmērīgi ieklāj sagatavoto lapu-siera-biezpiena maisījumu. Otro kārtu veido no atlikušās biezpiena-siera masas. Pārkaisa ar rīvmaizi. Cep cepeškrāsnī 220 C 25 minūtes. Kādu brīdi atdzesē un sagriež. Var ēst siltu, bet vislabāk garšo auksts.
Uz augšu