Rīsu sacepums ar ķirbi un rozīnēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa novārītu rīsu
  • 300 g ķirbja
  • 4 olas
  • 8 ēd. karotes brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • Škipsniņa malta muskatrieksta
  • Pusglāze piena
  • 4 ēd. karotes rozīņu
  • Eļļa

Pagatavošana

45 min.
  1. Novāra gabaliņos sagrieztu ķirbi (ūdenī ieber krustnagliņas), samīca un samaisa kopā ar rīsiem. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru, garšvielas, rozīnes un pienu. Visu labi sakuļ. Atsevišķi uzputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā iepriekš sagatavotajā maisījumā. Iesmērē cepjamo trauku ar eļļu, izlej tajā maisījumu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220 C apmēram 20 minūtes un pēc tam, izslēdzot plīti, ļauj sacepumam cepeškrāsnī lēnām atdzist.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti