Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

2006. gada 13. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Labi nomazgātiem nemizotiem kartupeļiem nogriež apakšiņas un liek cepeškrāsnī uz restēm cepties. Ja nav iespēja cept uz restēm, liek pannā, kurai apakšā palej nedaudz ūdeni un eļļu.
2. Cep apmēram 30 minūtes vai kamēr kartupeļi mīksti.
3. Vēl karstiem nogriež cepurītes un izņem nedaudz mīkstumu tā, lai miziņa paliktu vesela.
4. Kartupeļu mīkstumu samaisa ar sviestu,daļu sarīvētā siera, olas dzeltenumu un sasmalcinātu šķiņķi. Šo masu ar kaudzi iepilda atpakaļ kartupeļu mizā, pārkaisa ar atlikušo sieru.
5. Vēlreiz liek cepeškrāsnī un cep tikmēr, kamēr siers ir izkusis. Pasniedz karstus kopā ar rūgušpienu vai paniņām.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu