Vācu kartupeļu salāti

Sastāvdaļas

  • 800 g ar mizu novārīti kartupeļi
  • 2 vārītas olas
  • 1 liels gurķis
  • 1 sīpols
  • 200 g šķiņķa vai speķa pēc vēlēšanās
  • Mērcei
  • Majonēze (var pievienot arī skābu krējumu vai jogurtu)
  • Sāls
  • Pipari
  • Muskatrieksts
  • 2 ēd.k. vīna vai balzamiko etiķis
  • 200 g buljons
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. sinepes
  • Šķipsniņa cukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Kartupeļus vēl siltus sagriež plānās šķēlēs. Pārlej ar karstu buljonu un ļauj tam uzsūkties. Tad pievieno sakapātu olu, smalki sagrieztu sīpolu, šķēlēs sagrieztu gurķi, un strēmelītēs sagrieztu šķiņķi.
  2. Pievieno visas garšvielas, pašās beigās majonēzi. Ļauj nostāvēties.
  3. Šiem salātiem ir daudz variāciju – var pievienot dažādus dārzeņus, garšvielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi