Sākums > Receptes > Zupas

Zupiņa no ķīnas

2006. gada 11. oktobris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Apcep sakapātu sīpolu,pāris ķiploku daiviņu un papriku, sagrieztus Ķīnas kāpostus un cukini stienīšus. Atsevišķi apcep smalki sagrieztas sēnes. Cep minūtes 5-6, aplaistot ar sojas mērci. Vistas buljonam pievienojam Ķīnas mērci un garšvielu maisījumu pēc garšas un vāram tajā rīsu makaronus.Kad tie gatavi, pievienojam apceptos dāzeņus un sēnes, nolejam apmēram šķīvi buljona un ļaujam tam mazliet atdzist. Labi sakuļam olas un lejam padzisušajā buljonā, intensīvi maisot, lai olas nesarecētu kunkuļos, līdz ķīseļa konsistencei. Tad to lejam, atkal enerģiski kuļot, karstajā zupa. Kukurūzas cieti atšķaidam ar aukstu ūdeni un maisot lejam zupā, līdz vajadzīgajam biezumam. Cieti nevajag daudz. Apkaisa ar sakapātiem lociņiem un ķiploku čipsiem.
2. Ķiploku čipsus pagatavo, sagriežot daiviņas plānās plāksnītēs, apcepot eļļā uz lēnas uguns līdz intensīvam zeltainumam un tad nosusinot papīra salvetē.
Uz augšu