Iista itaalu spagetti meerce

Sastāvdaļas

  • 800 gr. konserveti tomati bundzaa
  • Ceturtdala papira pacina sauss bazilika
  • 1 liela zala vai sarkana paprika-svaiga
  • 1 liels saldas sugas siipols
  • Ceturtdala pacina sauss oregano
  • 4 duusiigas edamkarotes laba olivella
  • 3 dusigas edamkarotes cukura
  • Ceturtdala tejkarote malts kaneelis
  • 3 videeja izmera kiploka daivinas
  • 1 maza bundzina seenes, vai apm. puskilo svaigas baltas seenes(sampinjoni)
  • Ieliek tomatus katlinaa, uz mazas liesmas, lai sildaas
  • Pievieno sausaas garsvielas
  • Olivellaa loti loti viegli apcep smalkos gabalinos sakapatus sipolus un kiplokus, ka ari zalo papriku
  • Cep lidzkams sipoli ir tikko caurspiidiigi
  • Ieliek to visu katlinaa, kuraa atrodas tomaati
  • Sautee uz viszemakaas iespejamas liesminas apmeram 2 stundas, ik pa laikam pamaisot
  • Ja veelas galas merci, tad ieprieksminetajam sastavdalam klat nak ap puskilo maltaas galas, nav svarigi vai liellopu, vai cuukas, vai maisiitaa
  • Ja tiek lietota gala, tad to apcep kopaa ar sipoliem, kiplokiem, un papriku vienlaikus, un liek ieksaa tomatu katlinaa
  • Ik pa laikam ar kartupelu micitaaju pamiica tomatus, lai nav katlaa lieli gabali
  • Kad merce izskataas kaa mercei vajag, pec apm. 2 stundam, nem nost no pliits, pieber klaat ap 300 gramu parmezaana sieru vai malto romano sieru (labi ir jebkurs no maltiem, sausajiem itaalu sieriem), un labi iemaisa mercee
  • Pasniedz virs spagetti makaroniem, vai spiral-veidigajiem makaroniem, vislabak importa no italijas, ja espejams

Pagatavošana

120 min.
  1. visgarakais ir varisana, jo merce garso labak, ja vara uz zemas uguns apmeram pilnas divas stundas-tad tai ir lieliska, maiga garsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi