Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu etiķis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu (der arī kritušie)
  • 100 g cukura vai medus
  • 20 g maizes sausiņu ( var pievienot arī 20 g rauga)
  • 1 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomazgā un smalki sagriež (ar mizu, var arī nomizot un mizu sagrzt atsevišķi).
  2. Liek burkā vai emaljētā traukā.
  3. Uzsilda ūdeni (60 līdz 70 grādiem temperatūras).
  4. Tajā izšķīdina cukuru un izmērcē sausiņus.
  5. Atdzesēto masu pārlej āboliem tā lai šķidrums tos pārklātu.
  6. Trauku novieto siltā vietā un regulāri (vismaz 2 reizes dienā) apmaisa.
  7. Pēc 2 nedēļām šķidrumu nolej un izkāš.
  8. Salej trīslitru burkā (no augšas atstā aptuveni 10 cm) un nosien ar audumu vāciņu.
  9. Pēc 2-3 nedēļām šķidrumu uzmanīgi pārlej pudelēs ( nepiepilda līdz pašai augšai).
  10. Aizkorķē ar steriliem korķiem.
  11. Glabā tumšā, vēsā vietā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas