Ābolu etiķis

2006. gada 3. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Ābolu etiķis ir lieliska piedeva kā salātu mērcēm, tā marinādēm. Lai to pagatavotu mājās, nav nepieciešama virkne sarežģītu produktu, bet ar pacietību gan mazliet jāapbruņojas.
Pagatavošana
999 min
1. Ābolus nomazgā un smalki sagriež (ar mizu, var arī nomizot un mizu sagrzt atsevišķi).
2. Liek burkā vai emaljētā traukā.
3. Uzsilda ūdeni (60 līdz 70 grādiem temperatūras).
4. Tajā izšķīdina cukuru un izmērcē sausiņus.
5. Atdzesēto masu pārlej āboliem tā lai šķidrums tos pārklātu.
6. Trauku novieto siltā vietā un regulāri (vismaz 2 reizes dienā) apmaisa.
7. Pēc 2 nedēļām šķidrumu nolej un izkāš.
8. Salej trīslitru burkā (no augšas atstā aptuveni 10 cm) un nosien ar audumu vāciņu.
9. Pēc 2-3 nedēļām šķidrumu uzmanīgi pārlej pudelēs (nepiepilda līdz pašai augšai).
10. Aizkorķē ar steriliem korķiem.
11. Glabā tumšā, vēsā vietā.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu