Sākums > Receptes > Konservējumi

Auksti sālītas sēnes vecmāmiņas gaume

2006. gada 2. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Ziemā šīs sēnes var sajaukt ar krējumu un lietot kā salātus pie karstiem kartupeļiem. Var cept sēņu mērcē.
Pagatavošana
40 min
1. Notīrītas un sagrieztas sēnes vāra divos ūdeņos, katru reizi pa 15 minūtēm. Uz nakti iesien marlē notecināt.
2. Māla traukā apakšā izkaisa ar kārtu sāls. Saber dažus graudus melno piparu un sagrieztu ķiploka daiviņu. Liek kārtu sēņu.
3. Tās atkal apkaisa ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Un tā visas sēnes. Virsū atkal sāls kārta.
4. Glabā vēsumā (labi, ja ir pagrabs, bet var likt ledusskapī). Ar sāls daudzumu nav jābaidās pārspīlēt, jo pirms lietošanas sēnes ir jāpamērcē, tas noņems lieko sāļuma garšu.
5. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu