Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kārtainais ķirbju pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 g miltu
  • 0.25 l ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • Pildījumam
  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 100 g sviesta vai margrīna
  • 250 g cukura
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 l piena
  • 6 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Pūdercukurs apkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. No miltiem, ūdens un sāls šķipsniņas iejauc mīklu, sadal 8 daļās, izrullē 3-4mm biezas plāksnes un apsusina cepeškrāsnī uz visvājākās uguns.
  2. 50 g sviesta vai margarinā izkausē. Ķirbi sarīvē uz rupjāssakņu rīves, samaisa ar pusi cukura un karotē piena izšķīdinātu vaniļas cukuru, ber izkausētajā sviestā un sautē pakāpeniski pievienojot pienu. Mazliet piena atstāj uz beigām pirāga apslacīšanai. Kad ķirbis mīksts, to noņem un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ ar otru pusi cukura un rīvēto citrona miziņu. Tad sajauc ar ķirbi. Beigās uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
  3. Ieziestā cepamformā liek mīklas plāksnes. Katru plāksni pārziež ar sviestu un pārklāj ar ķirbja pildījumu. Pašu augšējo sadursta ar dakšiņu un apslaka ar pienu. Cep vidējā temperatūrā zeltainu.
  4. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas