Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainais ķirbju pīrāgs

2006. gada 2. oktobris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. No miltiem, ūdens un sāls šķipsniņas iejauc mīklu, sadal 8 daļās, izrullē 3-4mm biezas plāksnes un apsusina cepeškrāsnī uz visvājākās uguns.
2. 50 g sviesta vai margarinā izkausē. Ķirbi sarīvē uz rupjāssakņu rīves, samaisa ar pusi cukura un karotē piena izšķīdinātu vaniļas cukuru, ber izkausētajā sviestā un sautē pakāpeniski pievienojot pienu. Mazliet piena atstāj uz beigām pirāga apslacīšanai. Kad ķirbis mīksts, to noņem un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ ar otru pusi cukura un rīvēto citrona miziņu. Tad sajauc ar ķirbi. Beigās uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
3. Ieziestā cepamformā liek mīklas plāksnes. Katru plāksni pārziež ar sviestu un pārklāj ar ķirbja pildījumu. Pašu augšējo sadursta ar dakšiņu un apslaka ar pienu. Cep vidējā temperatūrā zeltainu.
4. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.
Uz augšu