Ceptas bekas ziemai

2006. gada 19. septembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Šī beku uzglabāšanas metode ir vecum veca, bet droša.
2. Bekas jāmazgā katra atsevišķi.
3. Nomazgā beku, izņem apakšiņu un sagriež.
4. Sagrieztas uzber uz pannas, apkaisa ar sāli , uzlej eļļu un cep.Sāls jāpieber tik daudz, lai pēc garšas bekas būtu ēšanas gatavībā. Eļļu daudz nevajag. Es ņemu 100 gr. uz pilnu vidēja liekuma pannu.Cepu uz nelielas uguns tik ilgi, kamēr bekas vairs nav līmīgas, bet skaisti spīdīgas,elļainas.
5. Katliņā izkausē cūku taukus.
6. Tad bekas karstas sapilda ļoti rūpīgi izmazgātās un izkarsētās burciņās. Labāk , lai burciņas ir mazākas, es lieku puslitra .
7. Bekas burciņās pilda tā,lai virsējā kārtā kā vāciņu ,apmēram 2 cm slānī varētu uzliet izkausētos cūku taukus.
8. Es šādi sagatavotas burkas aizvākoju ar plastmasas vāciņiem, jo veci ļaudis saka, ka bekām nepatīk metāls.
9. Sīpolus piecepu klāt tad, kad taisu beku mērci.
Uz augšu