Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršais kartupeļu un sēņu sacepums

2006. gada 14. septembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes sagriež vidēji lielos gabaliņos, sacep un cepšanas beigās pievieno sāli un piparus. No sēnēm atsevišķi sacep gredzenos sagrieztus sīpolus. Nevārītus kartupeļus sagriež plānās šķēlēs. Padziļu cepšanai cepeškrāsnī domātu trauku ieziež ar eļļu, tad kārtās liek vispirms kartupeļus, tad sēnes un pa virsu sīpolus. Sākot ar otro kārtu, kartupeļus pārziež ar majonēzi. Ja ēdienu grib sāļāku, kartupeļiem pārber arī sāli. Kārtojumu noslēdz ar kartupeļiem, atkal tos pārziežot ar majonēzi, un liek cepties apmēram pusstundu 220-200 C, kamēr virsējā majonēzes kārtiņa kļūst zeltaini brūna. Kārtojuma garšu var izmainīt ar dažādām garšvielām. Var pārbārstīt ar baziliku, kariju, kopā ar sīpoliem sacept arī kādu ķiploka daiviņu. Vienkārši un garšīgi!
Uz augšu