Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Burkānu un apelsīnu krēmzupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 30 g sviesta
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 1 kg burkānu, sagrieztu biezās ripiņās
  • 1.5 l dārzeņu buljona
  • Sarīvēta pusapelsīna miziņa
  • 300 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta vai no paciņas)
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 300 ml "creme fraiche"
  • 3 ēdamk. svaigu, sagrieztu maurloku
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielā katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un, laiku pa laikam apmaisot, karsē uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu. Pievieno burkānus, katlam uzliek vāku un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
  2. Pielej buljonu un visu uzvāra. Uzliek vāku un, laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.
  3. Zupu blenderī vai ar mikseri sakuļ biezenī, līdz iegūst viendabīgu masu. Zupu ielej atpakaļ izskalotā katlā, pievieno apelsīna miziņu un sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, iemaisa "creme fraiche" un lēnām uzkarsē.
  4. Iemaisa pusi sagriezto maurloku un katru porciju grezno ar atlikušajiem maurlokiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA