Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Cepta maize ar āboliem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 ēdamkarotes bezsāls sviesta
  • 2 glāzes mizotu, serdes izņemtu un šķēlītēs sagrieztu ābolu
  • ¾ glāzes kļavu sīrupa*
  • Mazliet muskatrieksta
  • 3 lielas olas
  • 2 glāzes vājpiena
  • 3 /8 glāzes cukuar
  • ¾ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes muskatriesta
  • 2.25 tējkarotes šķidras vaniļas**
  • 12 sķēles baltmaizes, vēlams -- dienu vecas***
  • * Kļavu sīrups atrodams labos pārtikas preču veikalos
  • ** Ja grūti atrast šķidro vaniļu, var lietot arī vaniļas pāksti
  • ** Te derēs tā saucamā tostermaize
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Smagā pannā izkausē sviestu uz vidējas uguns. Pievieno ābolus un cep, līdz tie mazliet mīksti (2-3 min.)
  2. Pievieno sīrupu un muskatriekstu. Uzvāri, noņem no uguns.
  3. Sakul kopā olas, pienu, cukuru, kanēli, muskatriekstu un vaniļu.
  4. Ietauko lielu pannu ar sviestu un uzkarsē uz vidēji augstas uguns.
  5. Iemērc katru maizes šķēli olu mikstūrā. Liec uz pannas un cep abās pusēs, līdz zeltaina.
  6. Pasniedz ar āboliem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA