Sākums > Receptes > Konservējumi

Biešu lečo ziemas krājumiem

2006. gada 4. septembris
Foto: Dace Miltiņa
Ļoti garšīgs biešu lečo ziemai - var izmantot gan zupai vai ēst kā salātus uz maizes. Pārbaudītu recepti iesaka Inga Kibiņa.

No norādītā produktu daudzuma sanāk 9X500 ml burciņas.
Pagatavošana
60 min
1. Vārītas bietes nomizo, sarīvē rupjās skaidiņās.
2. Burkānus nomizo, sarīvē rupjās skaidiņās.
3. Tomātus iegremdā verdošā ūdenī uz dažām sakundēm, tad tūlīt liek aukstā ūdenī, noņem mizu, sagriež tomātus gabaliņos.
4. Papriku notīra no sēkliņām un augļkātiņiem, sagriež strēmelītēs.
5. Sīpolus smalki sagriež.
6. Visu liek katlā (bez etiķa esences), sautē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepierauj pie katla apakšas.
Foto: Publicitātes
7. Īsi pirms beigām pievieno esenci un iemaisa.
8. Karstu masu pilda tīrās burciņās.
Foto: Publicitātes
9. Burkas aizvāko, sasedz uz 24 stundām.
Foto: Publicitātes
Uz augšu