Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burkānu un turku zirņu maisījums

2006. gada 25. augusts
Foto: Solveiga
Pagatavošana
40 min
1. Sīpolu un ķiploka daiviņas sasmalcina, papriku sagriež mazos gabaliņos un burkānus plānās šķēlītēs.
2. Sakarsētā eļļā, brīdi pa brīdim apmaisot, vispirms apcep sīpolu un ķiploku, tad papriku. 3) Kad paprika pusgatava, pievieno burkānus un pieber šķipsniņu ingvera, tikpat daudz sāls un 1 tējk. cukura. Visu cep tik ilgi, kamēr cukurs sāk karamelizēties. Tad pielej nedaudz ūdens un pasautē kādas 10 minūtes.
3. Beigās pievieno turku zirņus (iepriekš tos noskalojot caurdurī ), pieber vēļ šķipsniņu ingvera un maisījumu karsē tik ilgi, līdz izgaro viss liekais šķidrums.
4. Labu apetīti!
Uz augšu