Sākums > Receptes > Konservējumi

"Ko tik neizdomā aiz skopuma'' jeb aliču sīrups un zapte ar āboliem

2006. gada 25. augusts
Foto: Shutterstock.com
Aliču un ābolu zapte sanāk ļoti garda un nav stipra, jo plūmju suliņa jau izmantota sīrupam. Ziemā uz baltmaizes un ar pienu garšo pilnīgi kā bērnībā. Ļoti labi izmantojama tortēm, jo ir bieza, ar skābenu garšu. Var arī sajaukt ar putukrējumu, iegūstot izcilu desertu.
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms Kaukāza plūmes nomazgātas liek tvaicējamājā katlā un iztecina sulu. Liek klāt cukuru un savāra, lej pudelēs vai burciņās. Sīrupu var izmantot limonādēm.
2. Iztvaicētās ogas liek sietā, izberžot caur to, atbrīvojas no kauliņiem, pievieno pēc garšas cukuru, ābolus, kanēli un savāra zapti. Lej tīrās burkās, aizvāko. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu