Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grilētas vistu akniņas ar medu un sezamu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Puskilograms vistu aknu
  • Sojas mērce (laba)
  • Olīveļļa
  • Medus
  • Karijs
  • Sezama sēkliņas
  • Malts muskatrieksts vai ingvers
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ņemam akniņas, nomazgājam, sagriežam mazākos gabaliņos, bet tik lielos, lai var uzspraust uz vidēja lieluma bambusa iesmiņiem. Sajaucam marinādi: 1 -2 ēdamkarotēs sojas mērces iekuļ apmēram 1 ēdamkaroti medu, 1 ēdamkaroti eļļas un kariju (tik daudz, cik asu vēlas). Marinādi uzlej akniņām un noliek uz 20 minūtēm ievilkties. Tad sasprauž uz irbulīšiem. Pati grilēju cepeškrāsnī un akniņas lieku uz plāts, kas parklāta ar cepjamo papīru. Gatavošanas laikā 4-5 reizes griežu apkārt, lai tās apcepas vienmērīgi, līdz kļūst tumši brūnas. Kamēr akniņas grilējas, jātaisa mērce: mazā katliņā uzkarsē apmēram pusglāzi sojas mērces, izmaisa tajā pusotru ēdamkaroti medus un pieber tējkaroti sezama sēkliņu. Ja gribas maigu mērci, pietiek piebērt šķipsniņu muskatrieksta (tikai nevajag par daudz, jo tad mērce būs rūgta); ja gribas asāku -- var piebērt maltu ingveru. Ar mērci pārlej gatavās akniņas. Mēs ģimenē akniņas ēdam gan kopā ar rīsiem, gan ceptiem dārzeņiem.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes