Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi indiešu gaumē

2006. gada 24. augusts
Foto: Egija Saļņikova
Pagatavošana
30 min
1. Novāra ūdeni un liek vārīties rīsus. Ja tie ir ar tvaiku apstrādāti, vāra tik ilgi, cik norādīts un iepakojuma, ja nē - vāra nedaudz mazāku laiku, lai paliek nedaudz "kraukšķīgi".
2. Tai pat laikā sagriež vistas fileju mazos kubiņos un liek apcepties uz pannas uz vidējas uguns. Labāk izmantot dziļāku pannu vai vokpannu. Šo laiku var izmantot, lai sagrieztu dārzeņus - cukini, baklažānu un papriku. Apceptajiem vistas filejas gabaliņiem pievieno visus dārzeņus. Visu maisot apcep uz palielas uguns tā, lai dārzeņi nedaudz apcepas, bet nekļūst pilnīgi mīksti. Tad pievieno 100 ml buljona, kas pagatavots no pusītes vistas buljona kubiņa. Pagriež mazāku uguni un maisot gaida līdz šķidrums nedaudz iesūcas dārzeņos (bet ne pavisam!). Pievieno kariju pēc vēlēšanās un gaumes - 1 t.k līdz 1 ēd. k. Pannu noņem no uguns. Rīsi pa šo laiku būs jau novārīti un atliek tos tikai pievienot uz pannas sameistarotajam. Visu kārtīgi izmaisa un uz pāris minūtēm atstāj "ievilkties". Ēdiena pagatavošana aizņem 30 min! Lai bai garšo!
Uz augšu