Jēra zupiņa

2006. gada 14. augusts
Foto: Signa Grase
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriežu kubiņos.Kāpostus strēmelītēs.Notīrītus kartupeļus stienīšos.Sīpolus gredzenos.Ķiploku sīki sasmalcina.Gaļas gabaliņus apkaisu ar timiānu,pipariem un sāli.
2. Tad seko gatavošana.Palielā katlā(mūsu ģimenei) izkausēju sviestu un apcepu sīpolus līdz tie dzeltenīgi.Tad lieku iekšā gaļu,kāpostus un kartupeļus,pielieku lauru lapu,pārleju buljonu un ar uzliktu vāciņu uz lēnas uguns vāru apmērām stundu.
3. Gatavu pirms pasniegšanas pārkaisu bagātīgi ar pētersīļiem.
4. Ja gaļiņa būs liesa nebūs nekādu tauku virspusē.Ja tomēr,zupu atdzesē un nosmeļ.
Uz augšu