Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldā klimpu zupa ar āboliem

2006. gada 13. augusts
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
1 min
1. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež vidēji plānās šķēlītēs.
2. Sagatavo klimpu mīklu:1 olu, miltus un nedaudz ūdeni sajauc viendabīgā, stingrā masā.Pievieno nedaudz cukuru un sāli.
3. Liek vārīties katlā ūdeni ar ābolu šķēlītēm.Kad ūdens sācis vārīties un āboli kļuvuši mīksti, ņem mazo karotīti un gremdē iekšā nalielas mīklas klimpiņas.Pievieno cukuru (atkarībā no tā cik saldi ir āboli un cik salds garšo) un kanēli.
4. Kad klimpas uzpeldējušas,beidz vārīt un ļauj tklimpu zupai ievilkties!
5. Ēst var gan siltu, gan aukstu.Garšigi ir, ja pieēd klāt baltmaizīti (ar vai bez sviesta).
6. :) :) :)
Uz augšu