Sākums > Receptes > Konservējumi

Garšigie marinētie gurķīši

2006. gada 13. augusts
Foto: Mamma Ilze
Pagatavošana
1 min
1. Liek vārīties tīru ūdeni aptuveni 5 litri
2. Pievieno uz katru litru 2 ēd. k. sāli un cukuru ( uz 5 litriem- 10 ēd. k. sāls un 10 ēd. k. cukuru)
3. Tīrās burkās liek pa 5 pipariņiem, šķēlītēs sagrieztas mārrutku saknītes vai lapas strēmelēs, pa 2ām lauru lapām, upeņu lapas, dilles, notīrītas un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas- katrā burkā aptuveni pa 3 daiviņām
4. Liek burkās gurķus, lai riktīgi pilnas
5. Kad ūdens vārās, noņemam no uguns un pievienojam pa 2 ēd. k. esences uz litru ūdens( uz 5 l- 10 ēd. k. etiķa esences)UZMANĪGI- esence mēdz putot, kad lej to karstajā ūdenī!!!!!
6. Samaisam un uzmanīgi pārlejam sagatavotajiem gurķiem.
7. Aizvākojam burkas un apgriežam otrādi, pārklājam ar dvielīti, kamēr atdziest!
Uz augšu