Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Garšigie marinētie gurķīši

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Uz divām 3 l burkām vajag
  • 4 kg guķus- tādus mazākus
  • 4 lauru lapas
  • 10 melno piparu graudiņus
  • Mārrutku saknīte aptv. 3 cm- lai kraukšķīgi
  • (var arī likt mārrutku lapas)
  • Dilles- der laksti, lapas, ziedkopas- cik nav žēl
  • Upeņu lapas- ja ir pieejamas
  • 6 daiviņas ķiploki
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Liek vārīties tīru ūdeni aptuveni 5 litri
  2. Pievieno uz katru litru 2 ēd. k. sāli un cukuru ( uz 5 litriem- 10 ēd. k. sāls un 10 ēd. k. cukuru)
  3. Tīrās burkās liek pa 5 pipariņiem, šķēlītēs sagrieztas mārrutku saknītes vai lapas strēmelēs, pa 2ām lauru lapām, upeņu lapas, dilles, notīrītas un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas- katrā burkā aptuveni pa 3 daiviņām
  4. Liek burkās gurķus, lai riktīgi pilnas
  5. Kad ūdens vārās, noņemam no uguns un pievienojam pa 2 ēd. k. esences uz litru ūdens( uz 5 l- 10 ēd. k. etiķa esences)UZMANĪGI- esence mēdz putot, kad lej to karstajā ūdenī!!!!!
  6. Samaisam un uzmanīgi pārlejam sagatavotajiem gurķiem.
  7. Aizvākojam burkas un apgriežam otrādi, pārklājam ar dvielīti, kamēr atdziest!

Konservējumi

Jaunākās receptes