Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu pīrāgs ar svaigu ogu mērci

2006. gada 11. augusts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ābolu nomizo.
2. Izkausē cukuru nelielā ūdens daudzumā un karstu pārlej āboliem.
3. Izrullē kārtaino mīklu un pārliek pāri glazētajiem ābolam.
4. Liek cepties 200 grādu temperatūrā, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.
5. Zemenes un daļu kazeņu izberž caur sietiņu, pievieno brendiju.
6. Gatavo pīrāgu noņem no pannas, liek uz šķīvja - tā lai ābols būtu virspusē.
7. Uz ābola liek saldējumu, kuram pārlej zemeņu un kazeņu mērci.
8. Dekorē ar piparmētru lapiņām, pūdercukuru, svaigām kazenēm un izkausētu šokolādi.
Uz augšu