Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar dārzeņiem un jūras veltēm

2006. gada 11. augusts
Foto: Una Tukiša
Pagatavošana
60 min
1. Atsevišķi uz pannas eļļā apcep sarīvētu burkānu. Kad apcepts - liek atseviškā katliņā. Šo pašu procedūru atkārto ar atsevišķi strēmelītēs sagrieztu cukini, tad zaļajām pākšu pupiņām, tad sīpoliem.
2. Beigās viss ir salikts kopā vienā lielā katlā sautēties. Pievieno garšvielas - sāli un piparus. Sautē, kamēr pupiņas ir mīkstas, jo viņas gatavojas visilgāk.
3. Kad dārzeņi ir jau gatavi, smalkos gabaliņos sagriež lasi un apcep sviestā vai eļļā atsevišķi uz pannas, pievienojot sāli, piparus un kariju pēc garšas. Cep, kamēr lasis kļūst drupans un ir gatavs.
4. Gatavo lasi pievieno dārzeņiem, pielej arī saldo krējumu, visam kopā pievieno garšvielas pēc garšas un sautē ~ 5 min, tā lai salais krējums nedaudz iesūcās visās sastāvdaļās.
5. Paralēli laša un saldā krējuma pievienošanai, verdošā sālsūdenī liek vārīties pastu. Vāra ~ 3 min, kā norādīts uz iepakojuma.
6. Kad pasta gatava, nokāš ūdeni un pievieno dārzeņu-laša sautējumu, samaisa. Var atstāt uz 1 min, bet īpaši ilgi nevajadzētu, jo saldajam krējumam atdziestot, ēdiens kļūst ķepīgs.
7. Pasniedz ar Parmezānas sieru un ķiršu tomātiņiem
8. Labu apetīti!!!
9. p.s. apmēram uz 5 personām
Uz augšu