Sākums > Receptes > Konservējumi

Negatavu bumbieru kompots

2006. gada 5. augusts
Foto: Kristīne Lielause
Pagatavošana
1 min
1. Ja gadās ķibele un jūsu rīcībā nonāk negatavi bumnieri, noderēs šī recepte!
2. Cietus negatavus un veselus bumbierus saliek iekšā 3 l burkās (burkai jābūt pilnai), tad tos divas reizes pārlej un nolej ar verdošu ūdeni (ļauj kādu brīdi pastāvēt - kamēr ūdens sāk atdzist), trešajā reizē šim ūdenim pievieno cukuru (100-200 g uz litru ūdens) un citronskābi (1-2 g uz litru ūdens), uzvāra un pārlej bumbieriem. Uzreiz aizvāko.
3. Sanāk garšīgi un kraukšķīgi bumbieri, ko var griezt saldajā ēdienā vai grauzt tāpat.
Uz augšu