Kūkas " melodija"

2006. gada 3. augusts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sajauc miltus ar 30 g cukura, 60 g sviesta, olām un pagatavo smilšu mīklu.
2. To iepilda groziņu formās un cep gaiši brūnas.
3. Izceptos groziņus pilda ievārījumu.
4. Tad ar pergamenta tūrziņu palīdzību groziņā iepilda sviesta krēma aplīti, liek šķēlītēs sagrieztus augļus un pārklāj ar želeju.
5. Sviesta krēmam saputo 70 g sviesta ar cukuru un pievieno kondensēto pienu.
6. Var papildināt ar pilīti esences vai konjaka.
7. Želantīnam uzlej ēd.k. ūdens, pievieno 5 g cukura un stundu briedina.
8. Tad liek uz plīts un karsē līdz 60 grādu temperatūras.
9. Masu atdzesē, iekrāso ar biešu sulu un izmanto augļu želejai.
Uz augšu