Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Īstie žagariņi jeb zaķausīši

Īstie žagariņi jeb zaķausīši
Foto: Depositphotos.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g skāba krējuma
  • 500 g kviešu milti
  • 1 g sodas
  • Garšvielas
  • Eļļa cepšanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas ar cukuru, vaniļu vai citrona miziņu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, pēc tam kviešu miltus un samīca.
  2. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4 - 5cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas,strēmeli satin.Vai izveltnē,sagriež 4 - 5 cm platās strēmelēs un tad griež rombiņus. Rombiņam viducī ar nazi iegriež caurumiņu. Pēc tam izver cauri it kā sasietu cilpiņu.
  3. Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un cep gaiši brūnus. Atdzisušus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un cep gaiši...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes