Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Īstie žagariņi jeb zaķausīši

2006. gada 2. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Olas ar cukuru, vaniļu vai citrona miziņu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, pēc tam kviešu miltus un samīca.
2. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4 - 5cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas,strēmeli satin.Vai izveltnē,sagriež 4 - 5 cm platās strēmelēs un tad griež rombiņus. Rombiņam viducī ar nazi iegriež caurumiņu. Pēc tam izver cauri it kā sasietu cilpiņu.
3. Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un cep gaiši brūnus. Atdzisušus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu