Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Ukraiņu sirņiki

Ukraiņu sirņiki

FOTO: Shutterstock.com

Ukraiņu iecienītie sirņiki, ko pasniedz ar vēsu skābo krējumu vai sutina krēmīgā saldā krējuma mērcē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 1/2 tējk. sodas
  • 250 g miltu
  • Sāls pēc garšas
  • Mērcei
  • 250 g salda krējuma
  • 50 g sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Biezpienu sajauc ar olām, sāli un sodu.
  2. Pieliek miltus.
  3. Visu samaisa un samīca.
  4. Uz dēlīša no mīklas veido tādu ka desiņu.
  5. Lai masa neliptu pie rokām, paber miltus.
  6. Sagriež nelielos taisnstūrīšos.
  7. Liek uz pannas un cep cepeškrāsnī, līdz gatavs.
  8. Gatavos sirnikus pasniedz ar vēsu skābo krējumu vai ar sldo mērci.
  9. Lai pagatavotu mērci, liek sirņikus katliņā, pārlej ar saldo krējumu, pievieno sviestu un uz nelielas liesmas sautē.

    Ēd karstus (ja ilgāk pastāv, mērce pazūd sirņikos).

    Labu aptetīti!
    Lai pagatavotu mērci, liek sirņikus katliņā, pārlej ar saldo...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas