Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantā sarkanā mērce

2006. gada 19. jūlijs
Foto: Agate Darviņa
Pagatavošana
20 min
1. uz pannas apcep malto gaļu. Nepārāk lielos gabalos sagriež tomātu un liek kopā ar malto gaļu, pie reizes arī sagriež un apcep sīpolu.
2. kad gaļa apcepusies uzkaisa miltus, izmaisa un vēl pāris minūtes cep. tad uzlej mazliet ūdens ,izmaisa un tā pavāra apmēram 5 min. pieliek arī buljonu un garšvielas. pielej vēl ūdeni ( mērce nedrīkst būt pārāk šķidra) . pavāra mazliet. tad pieliek ķiploku ( sagrieztu sīkos gabaliņos vai arī ar spiedi saspiestus). pacep vēl pāris minūtes.
3. pieliek tomātu mērci, samaisa un vārīt tik ilgi, kamēr mērce tev uzburbuļo.
4. Vislabāk šo mērci ēst pie makaroniem, bet labi iet arī pie rīsiem.
Uz augšu