Pikantā sarkanā mērce

Sastāvdaļas

  • maltā gaļa
  • 1 neliels tomāts
  • 1 sīpols
  • ķiploks ( daudzums pēc izvēles )
  • 1-2 tējk. milti
  • ūdens
  • Ķīnas saldskābā mērce
  • dažādas garšvielas. piem.;paprikas pulveris,meksikāņu garšvielu maisījums,malti melnie pipari
  • kubiciņš buljona

Pagatavošana

20 min.
  1. uz pannas apcep malto gaļu. Nepārāk lielos gabalos sagriež tomātu un liek kopā ar malto gaļu, pie reizes arī sagriež un apcep sīpolu.
  2. kad gaļa apcepusies uzkaisa miltus, izmaisa un vēl pāris minūtes cep. tad uzlej mazliet ūdens ,izmaisa un tā pavāra apmēram 5 min. pieliek arī buljonu un garšvielas. pielej vēl ūdeni ( mērce nedrīkst būt pārāk šķidra) . pavāra mazliet. tad pieliek ķiploku ( sagrieztu sīkos gabaliņos vai arī ar spiedi saspiestus). pacep vēl pāris minūtes.
  3. pieliek tomātu mērci, samaisa un vārīt tik ilgi, kamēr mērce tev uzburbuļo.
  4. Vislabāk šo mērci ēst pie makaroniem, bet labi iet arī pie rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi