Sākums > Receptes > Deserti

Drupenas maizītes

2006. gada 14. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Uz galda uzliek plāts lielumā cepamo papīru un to noklāj ar vienmērīgu cukura kārtiņu, izlietojot pusi cukura.
2. Mīklu liek uz papīru un izrullē četrstūra gabalu, kurā, viegli piespiežot, atzīmē viduslīniju garenvirzienā.
3. Mīklai uzkaisa cukuru un no garākās malas to uzrullē līdz viduslīnijai.
4. Līdz pusei sarullēto mīklu apgriež otrādi ( ar virspusi uz leju) un sarullē arī otro pusi, pēc vajadzības pievienojot cukuru.
5. No ruļļa nogriež aptuveni centimetru biezus gabaliņus, apviļā cukurā un liek uz cepamā papīra plātē.
6. Maizītes cep 200 grādu temperatūrā 10-15 minūtes.
7. Cepšanas laikā apgriež otrādi, lai abas puses kļūtu brūnas.
8. Atdzesē neapsedzot.
Uz augšu