Rīsu un kartupeļu sautējums

Sastāvdaļas

  • 1 gl. sauso rīsu
  • 3 vidēji lieli kartupeļi
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. kurkumas
  • , 5 gl. ūdens
  • 1 tējk. sāls
  • 1 pušķītis sagrieztu dārza zaļumu
  • 1 , 5 tējk. citronu sulas
  • , 5 asā zaļā pipara (pēc izvēles)
  • 1 tējk. medus

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā ielej 2 glāzes ūdens un ieber rīsus. Izvāra tos un atdzesē.
  2. Kartupeļus sagriež 1, 5 cm lielos kubiciņos. Ūdeni notecina.
  3. lielā pannā uzkarsē eļļu un sinepju sēklas. Kad sēklas sāk sprēgāt, pievieno kurkumu, kartupeļus, zaļumus. 0, 5 glāzi silta ūdens un 0, 5 tējk. sāls. Vāra uz mazas uguns 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Piejauc rīsus, citronu sulu, atlikušo sāli. Labi samaisa.
  4. Vāra vēl 3 minūtes, tad liek pa virsu medu un pasniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi