Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grillēts lasis avīzē

Kolekcijas: Grila ēdienu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg vesela iztīrīta laša (ar visu galvu)
  • Pāris citronu
  • Pāris sauju garšaugu - pētersīļi, baziliks, fenheļa skalps (augšējā daļa ar lakstiem) arī citi augi, kas jūsmājās iecienīti pie zivīm. Ja kas iztrūkst, nekaitē
  • Buntīte sīpolloku
  • Vārāmā sāls, svaigi malti pipari
  • Fenheļa sēklas
  • Avīze
  • Aukla vai stieple
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Citronus sagriež ripās, garšaugus rupji sakapā, lokus varbūt drusku smalkāk der.
  2. Uz galda izklāj avīzi, paber sāli. Lasi ierīvē ar sāli un pipariem - no ārpuses un iekšpuses, un novieto uz avīzes. Vēderā sabāž citrona šķēļu kaudzi un garšaugus, ieber fenheļa sēklas, pārpalikumu izkaisa pār zivi.
  3. Avīzi aizloka kā paciņu un notin ar auklu krustu šķērsu. Esam tinuši arī ar stiepli. Paku 20 min izmērcē ūdens bļodā, lai papīrs piesūcas un neaizdegas uzreiz.
  4. Liek uz grilla, katru pusi grillē minūtes 25, ja lielāka zivs, ilgāk. Avīze aizdegsies kādā brīdī drusku, bet nekas. Visgrūtāk ir apgriezt, jo sainis liels un karsts - noder saspiežamais zivju cepamais grilla rīks, bet var iztikt bez, tikai grūtāk.
  5. Kad laiks pagājis, zivi liek galdā, noņem avīzi un ādu (mēdz nonākt kopā, bet, ja nē, gatavai viegli noņemt tik un tā). Sukā iekšā, piekožot maizes gabalu, kādus zaļus salātus un aukstu baltvīna glāzi tik jaukā vasarā kā šī
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas