Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grillēts lasis avīzē

2006. gada 4. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Citronus sagriež ripās, garšaugus rupji sakapā, lokus varbūt drusku smalkāk der.
2. Uz galda izklāj avīzi, paber sāli. Lasi ierīvē ar sāli un pipariem - no ārpuses un iekšpuses, un novieto uz avīzes. Vēderā sabāž citrona šķēļu kaudzi un garšaugus, ieber fenheļa sēklas, pārpalikumu izkaisa pār zivi.
3. Avīzi aizloka kā paciņu un notin ar auklu krustu šķērsu. Esam tinuši arī ar stiepli. Paku 20 min izmērcē ūdens bļodā, lai papīrs piesūcas un neaizdegas uzreiz.
4. Liek uz grilla, katru pusi grillē minūtes 25, ja lielāka zivs, ilgāk. Avīze aizdegsies kādā brīdī drusku, bet nekas. Visgrūtāk ir apgriezt, jo sainis liels un karsts - noder saspiežamais zivju cepamais grilla rīks, bet var iztikt bez, tikai grūtāk.
5. Kad laiks pagājis, zivi liek galdā, noņem avīzi un ādu (mēdz nonākt kopā, bet, ja nē, gatavai viegli noņemt tik un tā). Sukā iekšā, piekožot maizes gabalu, kādus zaļus salātus un aukstu baltvīna glāzi tik jaukā vasarā kā šī
Uz augšu