Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ķiršu kompots

Ķiršu kompots

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ķirši
  • Cukura sīrups
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Atlasa tumšus, nebojātus un vienādi gatavus ķiršus.
  2. Nomazgā, notecina ūdeni un blīvi saber burkā.
  3. Karstu, bet ne vārošu cukuru sīrupu ielej burkās uz ķiršiem, atstājot līdz augšai 1,5-2 cm.
  4. Uzliek novārītus vāciņus, iemērcē līdz pleciem ūdenī, kas atrodās lielā traukā un sasildīts līdz 70 - 75 grādu temepratūras un sāk sterilizēt.
  5. Verdošā ūdenī puslitra burkas jātur 10-20 minūtes, 3 l burkas -30-35 minūtes.
  6. Kad burkas izņemtas, noslēdz ar vākiem.
  7. Cukura sīrups:
  8. Uz 6 daļām cukura, 4 daļas ūdens (pēc svara)
  9. ! Litra burkās saies 750 g ķiršu un 320 g sīrupa.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas