Ķiršu kompots

2006. gada 4. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Atlasa tumšus, nebojātus un vienādi gatavus ķiršus.
2. Nomazgā, notecina ūdeni un blīvi saber burkā.
3. Karstu, bet ne vārošu cukuru sīrupu ielej burkās uz ķiršiem, atstājot līdz augšai 1,5-2 cm.
4. Uzliek novārītus vāciņus, iemērcē līdz pleciem ūdenī, kas atrodās lielā traukā un sasildīts līdz 70 - 75 grādu temepratūras un sāk sterilizēt.
5. Verdošā ūdenī puslitra burkas jātur 10-20 minūtes, 3 l burkas -30-35 minūtes.
6. Kad burkas izņemtas, noslēdz ar vākiem.
7. Cukura sīrups:
8. Uz 6 daļām cukura, 4 daļas ūdens (pēc svara)
9. ! Litra burkās saies 750 g ķiršu un 320 g sīrupa.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu