Mandeļu torte

2006. gada 4. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Tortes veidnē ieklāj no cepamās papīra izgrieztu apli 22 cm diametrā.
2. Ar pirkstiem saspaida margarīnu, cukuru un miltus.
3. Pievieno ūdeni un veido mīklu.
4. No mīklas izveidotu apli liek veidnē uz papīra.
5. Cep 15 minūtes 200 grādu temperatūrā.
6. Veidni no krāsns izņem.
7. Mandeļu masai pievieno sakultos olu bakltumus iegūstot mīkstu maisījumu.
8. To kā režģi uzlej tortes pamatnei.
9. Pietiks ar piecām katrā virzienā uzlietām svītrām.
10. Ap režģi gar veidnes sienām veido gredzenu.
11. Torti vēl 15 minūtes cep 200 grādu temperatūrā.
12. Izņem no krāsns un siltai uzziež mīkstu aprikozes ievārījumu.
13. Torti izņem no veidnes.
14. No pūdercukura un olas baltumu veido glazūru, kuru apaļo uz režģa.
15. Rotā ar augļiem.
Uz augšu