Grilējam uz nebēdu – ŠAŠLIKU RECEPŠU IZLASE!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Lieliem soļiem tuvojās vasaras saulgrieži – diena, kura ir garāka par nakti, diena, kurā līksmojam un baudām brīnišķīgas maltītes svaigā gaisā! :) Un kas gan tie par Līgo svētkiem, ja gaisā nevirmo tikko cepta šašlika aromāts? :) Citrons, kivi, kefīrs, majonēze, sojas mērce vai zaļumi – izvēlies tradiconālo vai izmēģini ko jaunu – ŠAŠLIKU RECEPŠU IZLASE! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Der zināt:

  • Cepot gaļu neizmanto skujukoku malku, tā piešķirs gaļai sveķu garšu;
  • Pirms gaļas likšanas uz iesma, iesmu uzkarsē, tas apraus gaļu no iekšpuses un tā saglabāsies vēl sulīgāka;
  • Negatavo šašliku no saldētas gaļas, tas var būt ļoti sīksts un var parādīties nepatīkama piegarša;
  • Vidējais cūkgaļas šašlika cepšanas laiks ir 30 min., bet vistas šašlika – 25 min.;
  • Gaļas gabaliņiem priekš šašlika ir jābūt maksimāli vienādā izmērā, lai izvairītos no tā, ka kāds gabaliņš jēls, bet cits pārcepies sauss;
  • Cepot šašliku gan uz iesma, gan restītē, gabaliņi jāliek viens otram cieši klāt, tas nodrošinās gaļas sulīgumu;
  • Gaļu nav vēlams cept, ja grilā vēl ir liesma, jo tas apdegs, bet vidus būs jēls.

Vairāk recepšu izlases:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu