Kamēr gailenes, baravikas vēl mūs nelutina, izmantosim ko labi pazīstamu un pārbaudītu – šampinjonus. Kā izrādās - ļoti dažādi pagatavojamas sēnes – izmanto svaigas uzkodās un salātos, iemarinē, sacep mērcēs vai zupās! Piedāvājam - ŠAMPINJONU RECEPŠU IZLASE! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Gaidot īsto sēņu laiku – ŠAMPINJONU RECEPŠU IZLASE
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Interesanti:
- Šampinjonus var ēst dažādos veidos - svaigus, ceptus, vārītus, konservētus, kaltētus;
- Šampinjoni nesatur cukuru – piemēroti diabētiķu maltītēm;
- Eiropā sastopamas ~ 40 šampinjonu šķirnes, dažas, savvaļā augošās, ir indīgas;
- Ledusskapī šampinjonus nav ieteicams uzglabāt ilgāk par 4 dienām.