Nekas tā neliecina par Ziemassvētku tuvošanos, kā tikko ceptu piparkūku smarža, mmm :) Neliegsim sev šo prieku - reizi gadā pašiem pagatavot piparkūku mīklu un izcept kraukšķīgas zvaigznītes, sirsniņas, eglītes un mazus rūķīšus! Līdz ar piparkūku cepšanu virtuvē ienāk radošums un bērna prieks! Saldāku, sāļāku, gaišāku, tumšāku, vienkāršu vai ar īpašām piedevām - piparkūku TOP 10! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Piparkūku TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Noderīgi:
- Mīklas tumšumu ietekmē cukura karsēšanas ilgums;
- Lai mīkla būtu maksimāli izdevusies – milti un cepamai pulveris jāsijā;
- Gatavo mīklu vēlams noturēt kā minums dažas h, bet ideālā gadījumā – nedēļu;
- Lai piparkūkas būtu glītas no visām pusēm vēlams izmantot cepamo papīru;
- Piparkūkas cepšanās procesā izplešas, tādēļ uz pannas jāizkarto ar atstarpēm.