Kāds nepacietīgi gaida tuvojošos svētkus, kādam ir vienkārši vēlme pēc kārtīgas ģimeniskas maltītes – bet ko gatavot un kā pārsteigt ēdājus? Mūsuprāt, cepetis būs tieši laikā! Un labākais – iespējams galdā celt kā cūkgaļas, tā vistas, truša, liellopa, pat tītara cepeti! :) Interesantāko un iemīļotāko cepešu TOP 10! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Cepešu TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Padomi:
- Cepetis padodas īpaši sulīgs, ja to iepriekš iemarinē un ļauj garšām sasūkties cepetī vairākas stundas – ideālā gadījuma veselu nakti;
- Šķidrumu, kas izveidojies pannā nelej ārā – no tā iespējams pagatavot lielisku mērci;
- Folijā ietīts cepetis nodrošinās kārtīgi izcepušos cepeša viduci, lai tas būtu skaisti brūns, cepšanās beigu posmā foliju atver vaļā;
- Lai cepeša gaļa nebūtu sīksta – pirms cepšanas parupējies, lai tā būtu istabas temperatūrā nevis auksta – tikko no ledusskapja;
- Iecienītākie produkti ar kuriem papildina cepešus – plūmes, aprikozes, ķiploki, šķiņķis, speķis, zaļumi, sinepes, garšaugu maisījumi.