Rudens bez kārtīgas ogošanas nav rudens! Kam groziņā, kam tūtiņā, kam spainītī, kam pa tiešo mutē, bet ogošanas prieki ir jāizbauda, turklāt, ogas ir lielisks produkts, ar kura palīdzību gatavot bezgala gardus ēdienus! :) Iesakām meža ogu – aveņu, kazeņu un brūkleņu – recepšu TOP 10! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Meža ogu TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Interesanti:
- Kazeņu sēklu eļļu izmanto kosmētikas ražošanā;
- Kazeņu lapas tiek izmantotas kā dabīgs matu krāsošanas līdzeklis;
- Lai ogas ilgāk saglabātos svaigas, tās ieteicams novākt sausā laikā;
- Avenes plaši izmanto saaukstēšanās gadījumos;
- Meža avenēs minerālvielu ir vairāk nekā piemājas saimniecībā audzētām;
- Brūklenēm priekš ievārījuma nav jābūt pilnībā gatavām, tām pusīte var būt vēl rozā vai pat balta;
- Brūklenes ieteicams uzglabāt ziemai nevārītā veidā.