Šodien gatavojam ievārījumus!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Gatavosimies ziemas mēnešiem kopā - šodien vāram ievārījumus, Šefpavārs Grāpītis palīdzēs! Vasaras mēneši ir tas laiks, kad daba lutina mūs ar savām veltēm – dārzeņi, auglīši, ogas – tas viss ir pieejams un vitamīniem bagāts, taču ko darīt ziemā, kad daba guļ un mūsu garšas kārpiņas lēnām sak aizmirst to, kā garšo vasara? Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis Foto: PatherMedia/ScanPix

Vēl kādā dārzā atrodamas zemenes, tāpēc to garšu ietilpini burciņā! Meža sūnās gatavojās zilās, mēli krāsojošās mellenītes, bet piemājas ķiršu kokā sartojās ķirši – arī šīm ogām noteikti atradīsies vieta kādā burciņā, lai to garšu varētu atminēties kādā drēgnā ziemas vakarā.

Bet nebaidies eksperimentēt – baudi jaunas garšas un esi atšķirīgs – ķirši burciņā tīri labi draudzēsies ar piparmētrām, taču pašmāju mellenes nesmādē eksotiskos persikus! Šādi ievārījumi diez vai nogaršojami katrā mājā – ir vērts pamēģināt! :)  Neaizmirsti – zemeņu laiks strauji tuvojas beigām, tāpēc izmanto to – sablenderē, sasaldē un ietaupi vietu saldētavā!

Noderīgi zināt:

  • Cukurs ir neatņemama ievārījumu sastāvdaļa;
  • Gatavam ievārījumam var pievienot dažas ogu lapiņas – tās piešķirs papildus aromātu;
  • Viens no veidiem kā noteikt, vai ievārījums gatavs – putas saplūst katliņa centrā nevis izklīst pa malām;
  • Ideāla ievārījuma uzglabāšana – hermētiski slēgtās stikla burkās;
  • Zemenes ievārījumiem ieteicams izmantot ne pārāk gatavas, lai vārot, ogas saglabātu formu, taču, ķiršiem jābūt pilnība gataviem!

Baudi vasaras sniegtos labumus, taču parūpējies par gardumiem ziemai! :)

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu