Šodien gatavojam ievārījumus!

Šodien gatavojam ievārījumus!

Gatavosimies ziemas mēnešiem kopā - šodien vāram ievārījumus, Šefpavārs Grāpītis palīdzēs! Vasaras mēneši ir tas laiks, kad daba lutina mūs ar savām veltēm – dārzeņi, auglīši, ogas – tas viss ir pieejams un vitamīniem bagāts, taču ko darīt ziemā, kad daba guļ un mūsu garšas kārpiņas lēnām sak aizmirst to, kā garšo vasara? Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis Foto: PatherMedia/ScanPix

Vēl kādā dārzā atrodamas zemenes, tāpēc to garšu ietilpini burciņā! Meža sūnās gatavojās zilās, mēli krāsojošās mellenītes, bet piemājas ķiršu kokā sartojās ķirši – arī šīm ogām noteikti atradīsies vieta kādā burciņā, lai to garšu varētu atminēties kādā drēgnā ziemas vakarā.

Bet nebaidies eksperimentēt – baudi jaunas garšas un esi atšķirīgs – ķirši burciņā tīri labi draudzēsies ar piparmētrām, taču pašmāju mellenes nesmādē eksotiskos persikus! Šādi ievārījumi diez vai nogaršojami katrā mājā – ir vērts pamēģināt! :)  Neaizmirsti – zemeņu laiks strauji tuvojas beigām, tāpēc izmanto to – sablenderē, sasaldē un ietaupi vietu saldētavā!

Noderīgi zināt:

  • Cukurs ir neatņemama ievārījumu sastāvdaļa;
  • Gatavam ievārījumam var pievienot dažas ogu lapiņas – tās piešķirs papildus aromātu;
  • Viens no veidiem kā noteikt, vai ievārījums gatavs – putas saplūst katliņa centrā nevis izklīst pa malām;
  • Ideāla ievārījuma uzglabāšana – hermētiski slēgtās stikla burkās;
  • Zemenes ievārījumiem ieteicams izmantot ne pārāk gatavas, lai vārot, ogas saglabātu formu, taču, ķiršiem jābūt pilnība gataviem!

Baudi vasaras sniegtos labumus, taču parūpējies par gardumiem ziemai! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi