Receptes.lv ienes krāsas virtuvē!

Receptes.lv ienes krāsas virtuvē!

Pavasaris klāt un daba sāk iekrāsoties košos toņos! Izkrāso arī savas maltītes – papildini tās ar košām un gardām mērcēm. Nebaidies riskēt un izmēģini jaunas auksto mērču receptes, kas vairāk sastopamas citu zemju virtuvēs! Receptes.lv Šefpavārs Grāpītis  

Zaļais pārsteigums no Latīņamerikas valstīm – Guacamole – mērce, kuras pamatā izmantots vasarīgi zaļais avokado. Ja esi bazilika un ķiploku cienītājs, Tavā ēdienkartē noteikti ir vieta Itāļu virtuves brīnumam – pesto – mērce, kas pamatā gatavota no bazilika, ķiploka, eļļas, ciedru riekstiem un parmas siera! Tradicionāli pesto skaisti zaļš, taču eksperimentētāji var iegūt arī variācijas, piemēram – ugunīgi sarkanu!

Garšu kārpiņu ceļojums uz Portugāli, Meksiku, Itāliju, baudot salsu! Salsa – ļoti daudzveidīga, piemeklējama katrai gaumei – saldāka, biezāka, asāka. Mango, ananasu, dzērveņu – šie un vēl daudzi citi produkti var būt salsas pamats – izvēlies sev patīkamāko! Bet nedrīkst aizmirst arī pašmāju tradicionālās vērtības – gurķu mērcīte ar lociņiem – lieliska piedeva uz iesmiem ceptai gaļai!


 

Interesanti:

  • Gvakamole (guacamole) - lieliska piedeva uzkodām! Mērces nosaukums veidojies no diviem spāņu vārdiem “agvacate” – avocado un “mole” – tumīga mērce.
  • Pesto – itāļu mērču mērce! Itāļu pavāriem mērces ir tikai kā piedevas citiem ēdieniem. Pesto īstā vieta – svaigos salātos un pastās!
  • Oriģinālā pesto recepte ietver sevī  baziliku, ķiploku, pētersīļus, rīvētu cieto sieru un ciedru riekstus un  olīveļļu.
  • Salsa – tulkojumā no spāņu valodas – mērce. Salsa var būt maiga, asa vai saldskāba. Katrā valstī, salsai sava variācija – pievienojot tradicionālās garšvielas, augus.
  • Mērču gatavošanai jāizvēlas svaigas izejvielas.
  • Ja runa ir par eļļām, kuras izmanto mērču gatavošanā, visvērtīgākās ir auksti spiestas eļļas (cold press), kuras uzglabātas stikla pudelēs.

Ja trūkst laika doties skaistos ceļojumos uz tālām zemēm, izbaudi svešzemju kultūras garšu savā virtuvē!

Vairāk mērču receptes meklē !
 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes