Receptes.lv zupas katrai gaumei!

Receptes.lv zupas katrai gaumei!

Ikviens no mums ir dzirdējis par to, ka uzturā ir jālieto pietiekami daudz šķidruma, kā arī jāuzņem dažādi vitamīni. Vai Tu vēlies zināt, kā to izdarīt vislabāk? Iekļauj savā uzturā zupas – tā Tu organismu nodrošināsi ar daļu no ikdienā nepieciešamā šķidruma daudzuma, kā arī iegūsi daudz cilvēkam svarīgu sastāvdaļu – vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus! Receptes.lv iesaka gatavot zupas, kurās ir daudz dārzeņi un zaļumi – tie zupai piešķirs patīkamu aromātu, tā izskatīsies krāsaina un kārdinoša, būs veselīga, kā arī tiks uzņemti dažnedažādi vitamīni! Taču atceries, lai zupā saglabātos pēc iespējas vairāk vitamīnu, pirms pievienošanas tos nav ieteicams apcept.   Izmēģini kādu no šīm receptēm un arī Tev uzlabosies garastāvoklis un pašsajūta!   Receptes.lv Šefpavārs, Grāpītis!  

Ja saldētavā esi saglabājis rudenī lasītās sēnes, tad ir īstais laiks likt tās lietā - izvēlies pagatavot baraviku un citu sēņu zupu. Taču, ja ir vēlme pagatavot kaut ko neparastu un mazliet pikantu, izmēģini Tom kha zupu ar vistu, šampinjoniem, kokosriekstu pienu un čili pipariņu. Klasisko zupu piekritējiem Receptes.lv piedāvā iecienīto soļanku jeb sarkano desas zupu.
Lai ēdienreize būtu sātīgāka, izvēlies krēmzupu ar lasi, kura būs gan biezāka, gan tajā esošie kartupeļi, saldais krējums un Philadelphia siers dos sāta sajūtu. Tāpat kārtīgākai maltītei vari pagatavot zupas ar kausēto sieru – vistas zupu ar dārzenīšiem un rīsiem, kā arī brokoļu – siera zupu, kura būs krāsaina, saturēs daudz vitamīnus un tās pagatavošana aizņems vien 30 minūtes!

Interesanti fakti par zupām:

•   Vēstures fakti liecina, ka neandertālieši zupas izmantoja, lai pabarotu kopienās esošos vecos un bez zobiem palikušos cilvēkus.
•   Ja Jūsu bērnam nepatīk vai negaršo dārzeņi, ideāls risinājums, kā tos viņam „iebarot” ir zupas! Bērns pat nepamanīs zupā esošos tomātus, kāpostus vai spinātus, taču ar zupu palīdzību tie tiks iekļauti viņa uzturā.
•   Pētījums ASV liecina, ka sievietes restorānos zupu pasūta 2 – 3 reizes biežāk nekā vīrieši.

Dažādu tautu zupu pagatavošanas un pasniegšanas tradīcijas:

•   Ne tikai Ukrainā, bet arī daudzās valstīs ēd ukraiņu nacionālo ēdienu – boršču. Zināmi aptuveni 30 to veidi.
•   Bulgāri jogurtu lieto ar dažādām piedevām – ķiplokiem, cukuru, ievārījumu, kas ir arī daudzu zupu un otro ēdienu sastāvdaļa.
•   Azerbaidžāņi ēdienus bieži gatavo no aitas gaļas. Zupas vāra biezas un to vārīšanai izmanto māla podus. 
•   Rumāņu kulinārijai ir raksturīgas skābas zupas – čorbas, ko gatavo ar ieraudzētu kviešu kliju izvilkumu, kā arī borščs.
•   Japāņi zupu pasniedz pēc otrā ēdiena nelielos, slēgtos šķīvjos.
•   Krieviem ir raksturīgi krāsnī vārīti, trekni ēdieni – zupas (soļanka, rosoļņiks, skābētu kāpostu zupa), sautējumi, dažādi mīklas izstrādājumi.
Zupa ir ēdiens, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē, tāpēc eksperimentē un izmēģini līdz šim nezināmus produktus, ar ko papildināt līdzšinējās zupas, kā arī atklāj jaunas garšas nianses!
Vairāk idejas gardām un interesantām zupām atradīsi !

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi