9. februāris – Picu Diena

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Pirmdien, 9. februārī, cilvēki dažādās valstīs atzīmēs Picas Dienu. Varbūt arī Tu vēlies nākamo nedēļu iesākt ar svētkiem un pamieloties ar kādu gardu picas šķēli? Receptes.lv aicina Tevi pievienoties svinētāju pulkam! Uzaicini ciemos ģimeni un draugus un kopīgi pagatavojiet klasisko Mocarella siera picu vai kādu citu no tūkstoš dažādajiem picu veidiem!   Kādai picai priekšroku dod Tu? Varbūt pamēģini kādu no šīm receptēm?!   Receptes.lv Šefpavārs, Grāpītis!

Ja vēlies uzcept picu ātri un vienkārši, tad izmēģini draugu picu ar tomātiem, marinētiem gurķīšiem un desu, taču, ja uz picas vēlies vairāk un daudzveidīgākus dārzeņus, tad iesakām pagatavot dārzeņu picu. Ja esi no tiem, kuriem nepatīk gatavie picu mīklu maisījumi, tad šī būs īstā recepte – veģetārā un ātrā pica, ar paštaisītas mīklas pamatni!

Ja rodas vēlme izmēģināt kaut ko interesantāku, mēs iesakām picu ar Mocarella sieru un jūras veltēm. Bet, ja prasās kaut kas sātīgāks, tad picas pagatavošanā izmanto gaļu un izmēģini kādu no šīm receptēm - Havaju salas picu ar ananāsiem un vistas filejas gabaliņiem vai bārbekjū picu ar kūpinātu bekonu, šķiņķi un peperoni desu.

Daži interesanti fakti par picu:

•   Lai gan mūsdienās mēs picu saistām ar Itāliju, pārtikas vēsturnieki par picas rašanos uzskata brīdi, kad grieķi sāka izmantot maizi kā „ēdamo šķīvi” un lika tai virsū visu, kas pagadās – gaļu, dārzeņus, augļus, sautējumu utt.
•   Šāda maizes pamatne ar piedevām Grieķijā kļuva ļoti populāra, un drīz vien tā lielu uzmanību iemantoja arī Romā. Tieši itāļi bija tie, kas to nodēvēja par „picu”.
•   Sākotnēji picas bija ļoti vienkāršas, pagatavotas ar olīveļļu un garšaugiem. Dažreiz tika pievienots sarīvēts aitas siers.
•   Pica bija ēdiens trūcīgajiem – tā bija taupīga, ērta un garšīga maltīte. Un visiem patika, ka tās baudīšanai nav nepieciešami ēdamrīki.
•   Pica ātri vien ieguva lielu popularitāti tūristu vidū un strauji kļuva daudzveidīgāka un pieprasītāka.
•   Viens no galvenajiem elementiem, kas picu padarīja īpaši pieprasītu, bija tomāts. Arī mūsdienās tieši tomāts ir viena no galvenajām sastāvdaļām daudzās picās.
Lai izdodas pagatavot visgardāko picu un palutināt savus mīļos!
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu