Salātlapas un zaļumi - kā tos ilgāk saglabāt svaigus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Ne vienmēr salātlapas varam nopirkt podiņos, īpaši tagad, kad dārzos pašiem savi labumi vai dodamies uz tirgu, kur tās pieejamas grieztā veidā. Grieztā veidā, pastāv risks, ka tās savītīs un sabojāsies ātrāk nekā spēsi lapas pagatavot maltītei. Tāpat arī ar zaļumiem - nopērkam vai sašķinam vairāk, bet ne vienmēr paspējam izmantot. Kā šos zaļos produktus saglabāt svaigus ilgāk?

Viens no vienkāršākjiem un efektīvākajiem veidiem ir parasta, plastmasas maisiņa izmantošana. Ja salātlapu daudz, sadali tās 2 - 3 porcijās, katru porciju ieliec maisiņā, piepūt to un aizsien. Jā, šādā veidā ledusskapī vieta tiks aizņemta mazliet vairāk, totiess tu ilgāk baudīsi svaigus salātus. 

Foto: Depositphotos.com

Līdzīgi arī ar zaļumiem, tomēr tos, ja vieta atļauj, papildus vari ielikt glāze ūdens un maisiņu pārlikt tam pāri. 

Ņem vērā - salātlapas pirms uzglabāšanas maisiņos noteikti nevajag mazgāt, tiem jābūt sausiem. 

Citi vērtīgi padomi:

Avots: Kitchenmag.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu