Jā, tomātus tik tiešām var un vajag saldēt! Kad nav pieejami svaigi tomāti, tas nereti apgrūtina kāda iemīļota ēdiena pagatavošanu. Tie ir teju vieni no poplārākajiem dārzeņiem, kuri tiek izmantoti milzīgā skaitā pirmo un otro ēdienu. Lai tomātu nekad nepietrūktu, vasarā sagatavojies ziemai.
Vai tomātus var saldēt?
Tomātus var saldēt veselus, sagrieztus šķēlēs vai daiviņās. Lai to darītu, noblanšē tomātus vārošā ūdeni un novelc tiem miziņu. Tad, ja vēlies, sagriez sev tīkamos gabalos, skaidro "Kitchenmag".
Sagatavotos gabaliņus vienā kārtā izkārto uz kāda taisna trauka, kuru var ievietot saldētavā, un saldē tik ilgi, līdz tomāti kārtīgi sasaluši. Tad vari tomātus ievietot kastītēs vai saldēšanas maisiņos un uzglabāt saldētavā.
Ne mazāk ērts veids, kā uzglabāt tomātus, ir sasaldēt to biezeni. Viss vienkārši - blenderī samal tomātus biezenī, salej ledus formiņās, ļauj sasalt un tad pārvieto uz sev ērtu uzglabāšanas trauku un turi saldētavā.