Kāpēc un kā cept bekonu cepeškrāsnī?

Kāpēc un kā cept bekonu cepeškrāsnī?

Bekons - tāds pretrunīgs produkts. To noteikti nevarētu saukt par veselīgāko, tomēr, lietojot to nepārspīlētos daudzumos, nekādu kaitējumu tas nenodarīs. Dalamies ar padomiem, kas ļaus tev pagatavot gardu, kraukšķīgu bekonu, saglabāt tīru virtuvi un ietaupīt laiku . Tas nepavisam nav grūti!

Cepeškrāsns priekšrocības

Bekona cienītāji, kuri pieraduši cept to uz pannas iespējams būs pārsteigi, bet šīs gardās gaļas šķēlītes tiešām izdosies labākas, ja gatavosi tās cepeškrāsnī. Pastāstīsim, kāpēc bekona gatavošana cepeškrāsnī tev patiks daudz labāk nekā cepšana uz pannas.

Vienlaikus pagatavojams lielāks apjoms

Iespēja vienlaicīgi izcept lielāku bekona šķēļu skaitu īsākā laika posmā. Ļoti noderīgi, ja kādā no ēdienreizēm jāpabaro lielāks cilvēku skaits. Uz parastas pannas taču vari uzlikt tikai dažas šķelītes, toties uz cepešpannas krietni vairāk!

Tīrāka virtuve

Kad bekonu cep uz pannas, virtuvē paliek šī procesa sekas. Plīts virsma tiek noklāta ar taukiem, kas sprakšķ un šļakstās no pannas uz visām pusēm. Tātad pēc cepšanas vēl jāpavada laiks virtuvē, lai sakoptu plīti, bet ja to neizdara uzreiz, tīrīšana aizņems vēl vairāk laika. Ar cepeškrāsni ir vienkāršāk - tauku pilieni no bekona "nelēkā" pa pannu.

Tu iegūsti laiku citām darbībām virtuvē

Bekona pagatavošana krāsnī ekonomē laiku un ļauj to atvēlēt citām darbībām virtuvē. Kamēr bekons cepas krāsnī, tu vari sakult olas omletei, izspiest sulu vai nomazgāt traukus. Šīs 15 minūtes pieder tikai tev. 

Vērtīgi padomi

Lūk, daži padomi, kas ļaus tev pagatavot savā cepeškrāsnī labāko bekonu!

Izmanto cepamo papīru

Noteikti uz cepamās plāts klāj cepamo papīru. Ir alternatīva - alumīnija folija, tomēr no tā labāk atteikties, ja ir iespējams izmantot cepamo papīru, jo pie folijas bekons mēdz pielipt un tad to ir grūti dabūt nost un attīrīt no folijas gabaliņiem. Kā arī tā mēdz saplīst un tad visa panna būs noklāta ar taukiem un, ja tie piedegs, pannu būs grūti nomazgāt. Cepamais papīrs ir universālāks un drošāks, tāpēc labāk izmantot tieši to.

Bekonu liec jau uzkarsēta krāsnī

Protams, tu vari likt bekonu auksta krāsnī un tad tikai to ieslēgt, tomēr, diezvai tas ir tā vērts. Rezultātu tas nekādi neietekmēs, tomēr šādā veidā var sasmērēt krāsns iekšpusi, ko pēc tam būs grūti atmazgāt. Ja tauki tomēr nonāks uz krāsns sienām, kad tā ir auksta un tad lēnām uzkarsīs - tauki kārtīgi piedegs un nebūs notīrāmi.

Bekona šķēlītes krāsnī pie Skaidrā

Izvēlies pareizo temperatūru

Mūsu galvenais uzdevums ir iegūt zeltainu, kraukšķīgu bekonu. Tādu iegūsi tikai augstā temperatūrā. Droši karsē krāsni 200 grādos apmēram 10 minūtes, pirms tajā liec cepties bekona šķēles. 

Cepšanas laiks ir aptuveni 10 - 15 minūtes, tas ir atkarīgs no šķēļu biezuma un kraukšķīguma pakāpes, kuru vēlies iegūt. Cepšanas procesa vidū vari bekona šķēlītes apgriezt uz otru pusi - tas noteikti par sliktu nenāks!

Saglabā taukus

Pēc cepšanas uz cepamās plāts paliks daudz tauku. Nesteidzies tos izliet - pārlej stikla pudelē vai burkā un uzglabā ledusskapī. Šos taukus vari izmantot, gatavojot gaļas ēdienus, cepot produktus priekš zupas un buljonos. Tie ēdienam piešķir piesātinātu un bagātīgu garšu. Šajos taukos pat vari cept brokastu olas!

Nosusini taukus no bekona šķēlēm

Gatavo bekonu liec uz šķīvja, uz kura uzklāti papīra dvieļi. Ar citu loksni nosusini bekona virsējo pusii no liekajām taukvielām.  Tad turpini ieplānotā ēdiena gatavošanu.

Lasi vēl:

Avots: Kitchenmag.ru

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi