7 kļūdas, ko, iespējams, pieļauj, gatavojot kartupeļu biezputru (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Kartupeļu biezenis jeb biezputra ir ļoti iecienīta piedeva un šķiet, ka to būtu grūti sabojāt, vai ne? Izrādās, ka pieļaujot vien dažas kļūdas - darbs vējā un rezultāts sabojāts. Iepazīsties ar izplatītākajām kļūdām gatavojot kartupeļu biezputru, lai pats tās nekad nepieļautu!

1. Kartupeļu likšana karstā ūdenī

Pretēji pastas gatavošanai, nav nepieciešams kartupeļus likt jau vārošā ūdenī. Lai labāk izvārītu kartupeļus, nomizotus liec tos katlā, pārlej ar pietiekamu daudzumu auksta ūdens tā, lai ūdens būtu vēl ~ 2-3 cm virs tiem un liec vārīties.

Vārītu kartupeļu biezputra kurzemnieku gaumē

Foto: Receptes.lv

2. Ūdens bez sāls

Tieši tā pat kā pievieno sāli ūdenim, kad vāri pastu, tāpat jārīkojas vārot kartupeļus biezenim, lai tas iegūtu labāku, izteiktāku garšu. Pievieno sāli ūdenim vārīšanās procesā un tev nebūs jāpievieno tik daudz vēlāk. 

3. Atšķirīgs kartupeļu gabalu izmērs

Ir svarīgi sagriezt kartupeļos maksimāli vienādos gabalos, lai nodrošinātu vienādu gatavošanās laiku. Ja gabali būs atšķirīga lieluma, brīdī, kad būs jāmīca biezputra, tā sanāks neviendabīga dēļ tiem kartupeļu gabaliņiem, kas nebūs kārtīgi izvārīti. 

Kartupeļu biezputra

Foto: Receptes.lv

4. Pietiekami nenosusināti kartupeļi

Ūdeņaina biezputra? Nē, paldies! Velti laiku tam, lai katlā nepaliek ne lāsīte ūdens pēc kartupeļu nokāšanas!

5. Pievieno sviestu, pienu, krējumu uzreiz no ledusskapja

Tev nevajadzētu pievieno ne aukstu, sviestu, ne pienu, ne krējumu pie karstiem, tikko nokāstiem kartupeļiem, jo tie atdzesēs masu katlā un nebūs iespējams sakult tik gludu un gaisīgu biezputru. Ļauj papildus sastāvdaļām sasilt līdz istabas temperatūrai pirms gatavo kartupeļu biezputru.

6. Pārkulti kartupeļi izmantojot virtuves iekārtas

Lipīga kartupeļu biezputra ir sliktakais, kas var notikt. Ātrākais veids kā tādus iegūt ir izmantojot elektriskās iekārtas to samīcīšananai biezputras formā. Mīci kartupeļus kamēr tie vēl ir karsti un sausi,  neizmanto virtuves kombainus un blenderus, lai arī šādi process noteikti ir ātrāks. Par daudz saspaidīti vai sakulti kartupeļi kļūst par cietei līdzīgu, nepatīkamas konsistences masu. 

Kartupeļu biezputra ar vasabi

Foto: Receptes.lv

7. Garšu ierobežošana

Jā, sviests, piens un krējums ir tās ideālās sastāvdaļas, lai kartupeļu biezputra izdotos garda un gaisīga, bet ir vēl citi veidi bez tradicionālajām vērtībām. Nebaidies eksperimentēt un pievienot sev tīkamas garšas - pesto, ķiplokus ar skābo krējumu vai rozmarīnu kopā ar parmezānu. 

Lasi vēl:

Avots: Popsugar.com

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu