Vai proti šampanieša pudeli atvērt pareizi? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depostiphotos.com

Šampanietis ir populārs svinību dzēriens. Tādēļ nav brīnums, ka daudziem rodas jautājums, kā pareizi atvērt šampanieša pudeli. Eksistē vairāki paņēmieni dzirkstošā dzēriena pudeles atvēršanai. Iepazīsimies ar pašu populārāko šampanieša pudeles atvēršanas veidu.

Kad šampanieša pudele tiek atvērta ar skaļu paukšķi, un tās dzirkstošais saturs putojošā straumē tiecās uz augšu, tas, protams, izskatās efektīgi. Taču par šī skata baudījuma mirkli nākas gana dārgi smaksāt ar : pielietu grīdu, aplietām sienām, viesu sabojātām drēbēm un pat ar šampanieša korķa sasistu lustru. Lai svētku vakarā izvairītos no tamlīdzīgiem nepatīkamiem brīžiem, jāiemācās pareizi atvērt šampanieša pudeli.

Pareizas šampanieša pudeles atvēršanas noslēpums slēpjas stingri noteiktā darbību secībā. No sākuma šampanieša pudele ir jāatdzesē. Dzēriena temperatūra nedrīkst būt augstāka par 6 – 7 grādiem pēc Celsija. Lai šampanieti atdzesētu, ievietojiet to uz vairākām stundām spainītī ar ledu vai ledusskapja apakšējā plauktā.

Pēc tam izņemiet šampanieša pudeli no spainīša vai ledusskapja. Ja jūs rīkojiet oficiālu pieņemšanu, tad pēc izņemšanas šampanieša pudele ir jāaptin ar auduma salveti tā lai tiktu nosegta pudeles etiķete. Mājas apstākļos šo procedūru varat neievērot. Svarīgi ir atcerēties, ka pirms atvēršanas šampanieša pudeli nedrīkst sakratīt. Pretējā gadījumā ir sagaidāma iepriekš minētā šampanieša strūklaka, kura var radīt nepatīkamas situācijas gan svētku viesiem, gan rīkotājiem.

Šampanietis ar augļiem

Foto: Depostiphotos.com

Tagad varam ķerties pie pudeles atvēršanas. Vispirms noņemiet no pudeles kakliņa folliju un stieplīti, pēc tam pudeli novietojiet slīpi 45 grādu leņķī, pudeles dibenu piespiežot pie savām krūtīm (daiļā dzimuma pārstāvēm iesakam atvēršanas brīdī pudeli novietot uz galda, jo dāmām būs pagrūti to noturēt rokās 45 grādu leņķī). Pudeles kakliņš nedrīkst būt pavērsts pret viesiem, svecēm, traukiem un lampām.

Pēc tam ar pirkstiem pieturot korķi, sāciet griezt pudeli ap savu asi. Šādā variantā gāzes spiedienu var viegli kontrolēt ar roku, un izdosies izvairīties no ,,slavenā,, paukšķa. Bez tam, veiksmīgas atvēršanas rezultātā gan viesi, gan priekšmeti tiek pasargāti.
Kā redzam, tad šampanieša pudeles atvēršana nav nemaz tik sarežģīta, ja esat pareizi tai sagatavojušies. Tie, kuri nav gatavi viesu klātbūtnē nodemonstrēt savu meistarību šampanieša pudeles atvēršanā, var šo procedūru veikt kādā citā telpā tālāk no svešām acīm, jo bieži vien tieši satraukuma dēļ neizdodas pareizi atvērt šampanieša pudeli.

Atvērtais šampanietis ir uzreiz jāsalej pokālos, lai dzēriens nepaspētu zaudēt savas dzirkstošās īpašības. Pie tam, ir jāņem vērā aprēķins, ka vienas pudeles saturs ir paredzēts 6 – 8 cilvēkiem. Kā likums, pokālā ielej 2/3 šampanieša. Vislabāk ir, ja mājas saimnieki paši apkalpo viesus, pieejot pie katra un ielejot šampanieti viņa pokālā tā, lai neveidotos pārāk daudz putu.

Autors: Bonappetit.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu