Konservēšanai vispiemērotākāsir tās pīlādžogas, kas lasītas pēcpirmajām salnām, jo tad ogas vairs nav tik rūgtas.
Pīlādži un smiltsērkšķi. Noderīgi padomi un receptes
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Ja pīlādžogas nolasītas agrāk - pirms salnām, tad tās pirms konservēšanas ieliek saldētavā, lai apsalst, un pēc tam izmanto pēc vajadzības.
- Pīlādžogas ir paredzētas gan sasaldēšanai, gan kaltēšanai/ žāvēšanai. Saldēšanai paredzētās ogas nomazgā, uzber uz paplātes un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad liek saldētavā un sasaldē. Pēc tam ogas var lietot neatlaidinātas.
- Ievārījumos un biezeņos pīlādžogas labi sader ar āboliem, bumbieriem un cidonijām. Pīlādžu konservus izmanto gan cepumiem un kūkām, gan kā piedevu gaļas, it sevišķi medījumu gaļas ēdieniem.
- Pīlādžogu rūgtenums konservos labi harmonē ar vaniļu, kanēli, citrona un laima miziņu, kā arī ar kardamonu un koriandru.
Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"